Udgivet i

Vi er BOHEMER i Politiken – “København er blevet en neoliberal rigmandsghetto’

‘Vi er BOHEMER’ er blevet nævnt i Politiken i en kronik af Christian Steentofte Andersen (19.08.22), hvor den placeres i selskab med Laura Ringo og Thomas Korsgaards romaner ’Papirbryllup’ og ’Man skulle nok have været der’.
Det vi ifølge kronikken har tilfælles, er, at vi kaster et ubemidlet blik på det københavnske boligmarked igennem vores unge fortællere, boligmarkedet der jo bare er og bliver (og var) en lukket fest for mange, også for mit eget vedkommende, …

Udgivet i

Reportage om Bilka i Atlas

Atlas har publiceret min reportage fra i sommers “Jeg har set alle Bilkaer, så du ikke behøver at gøre det“, hvor jeg har rejst riget rundt for at se samtlige Bilkaer + 1 A-Z.

»Herfra gik turen ned langs Bilkas østjyske rygrad, Horsens, Vejle, Kolding. Horsens havde den flotteste Bilka på hele turen, moderne bygning med god plads, central placering i forhold til gågaden (dog adskilt fra), ren og pæn og med gennemtænkt …

Udgivet i

‘Kilden til al værdi’ – eksempel på ny arbejderlitt i Weekendavisen

‘Kilden til al værdi’ er nævnt som eksempel på ny arbejderlitt i Nicklas Freisleben Lunds essay om samme i Weekendavisens 1. maj tillæg. Her skriver essayisten bl.a.:

“Den 1. maj 2009 blev den danske arbejderlitteratur erklæret død. Alligevel er samtidslitteraturen fyldt med skildringer af arbejdsliv og underklasseeksistenser.”

Og

“Men i litteraturen selv er der anderledes tegn på nyt liv. Et eksempel kunne være Jonas Suchaneks seneste roman Kilden til al værdi (2020), der skildrer sin hovedpersons stillestående

Udgivet i

‘Kilden til al værdi’ anmeldt i Kristeligt Dagblad

Kilden til al værdi er også blevet anmeldt i Kristeligt Dagblad af Svend Skriver – og har fået ★★★★ med på vejen.

Herunder er et par lunser, der måske, måske ikke vækker appetitten. Værd at bemærke, at webudgaven af artiklen hedder “Ka’ de li’ flæskesteg?” Anmeldelsen er fra d. 17.09.20 og kan læses i sin helhed her: https://www.kristeligt-dagblad.dk/kultur/ka-de-li-flaeskesteg

“[…] Når man læser sig ind i værket, bliver fornøjelsen ved svinekød, hvis man som undertegnede fortsat

Udgivet i

Kilden til al værdi anmeldt i Jyllands Posten – “[…] en generation, der hænger fast i midlertidigheden”

Endnu en fin anmeldelse af “Kilden til al værdi” – fra d. 19.09.20 – skrevet af Katrine Sommer Boysen, som har givet den ★★★★ – og nogle cool ord med på vejen. Hele anmeldelsen kan læses her – bag betalingsmur of course: https://jyllands-posten.dk/kultur/anmeldelser/litteratur/ECE12385688/i-kilden-til-al-vaerdi-skildrer-jonas-suchanek-en-generation-der-haenger-fast-i-midlertidigheden/

Udgivet i

Kilden til al værdi anmeldt i Weekendavisen – “Bartenderrealisme. Diverterer sin læser fyrsteligt med igen og igen at gå omhyggeligt i hundene.”

Lars Bukdahl har taget et kig på min nye roman “Kilden til al værdi”, men for faen, så tager han lige anmeldergangstativet på tur, og læser de tre forudgående også. Her er en god stump fra den længere walkabout:

“Jeg havde helt sikkert ikke læst de mellemliggende to bøger, romanerne Vi er bohemer, 2016, og Hvem er den mand/Hvad laver han her, 2017, og da de er på henholdsvis 90 og 130 små sider, kunne

Udgivet i

Skjul anmeldt på modspor.dk

Klassikerstatus: Skjul er blevet anmeldt på Modspor.dk af Martin Minka Jensen – læs hele anmeldelsen her:

“Egon Hostovský er en tjekkisk forfatter, der var med til at definere tjekkisk litteratur i mellemkrigstiden. Han bør uden tøven placeres helt deroppe, hvor Kafka og Stefan Zweig mangler en ekstra kammerat. Skjul udkom originalt i 1946. Nu forelægger den så endelig i en dansk oversættelse af Jonas Suchanek. Læseren bliver taget med ind i krigens og kærlighedens angst.

Udgivet i

“Skjul” får ♥♥♥♥♥ i Politiken

Så er der kommet en anmeldelse af Skjul i Politiken – der har givet den 5/6 hjerter. “I romanen Skjul lokkes læseren ind i en gudsforladt verden, hvor menneskets tro grænser op til et drømmeagtigt vanvid.” Bestemt. 

Link til anmeldelse / Læs mere om min oversættelse her / Køb Skjul af Forlaget Silkefyret

Udgivet i

Læsning af “Skjul” i Atlas

Flot og dybdegående læsning af Skjul på atlasmag.dk – skrevet af Malte Frøslev. Den er værd at tjekke ud, hvis man vil forstå romanens dynamik og sproglige logik.

“Fortælleren er en dygtig brevskribent, skriften er sentimental, men billedrig på en måde, der kunne minde om 1700tallets store brevromaner, og den bevæger sig med en ekstremitetslogik fra den ene følelsesmæssige yderlighed til den anden”

Læs hele analysen her: Det Tjekkiske kældermenneske

Udgivet i

Interview med Kristeligt Dagblad

“Natten giver ro til at fordybe sig i bøger” – interview med Stina Ørregaard Andersen fra Kristeligt Dagblad

Den bogaktuelle, tjekkiskfødte forfatter Jonas Suchanek læser gerne om natten. Næste læseoplevelse er den danske oversættelse af den tjekkiske politiker og forfatter Vaclav Havels ”De magtesløses magt”

SØA: Hvem læser du gerne?

JS: Norske Tomas Espedal er altid god. Ham har jeg læst meget. Min indgang til ham var ”Gå. eller kunsten at leve et vildt og …