Udgivet i

The Package – Et nyt mulighedsrum på Nørrebro

Fra tid til anden dukker et nyt kreativt rum op i byen, og tilfører frisk energi fra vækstlaget og undergrunden. Det nyeste skud på stammen er kunstrummet The Package, der ligger på Peter Fabers Gade på Nørrebro, og som bestyres af Iben Langholz Carstensen, uddannet cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling fra Københavns Universitet.

Jeg blev inviteret til en festlig åbning i de rustikke lokaler, og selvfølgelig nysgerrig på, hvad The Package er for et venue, og hvilke visioner der bærer foretagendet.

Webinterview, 20-10-2018:

JS: Hvad er The Package?

ILC: The Package er et udstillingssted, der, udover at danne rammerne for andres værker, skal betragtes som et ongoing værk, og en kontinuerlig proces, der indgår som medskaber og indholdsgenerator af udstillingerne og arrangementerne.

The Package er også et mulighedsrum som skal kunne kapere al slags kunst inden for alle genrer, og man vil derfor komme til at opleve meget varierede udstillinger og arrangementer der peger i alle retninger inden for både videnskab, litteratur og æstetik.

JS: Hvad er stedets vision – og hvordan kom idéen om at åbne The Package?

ILC: Min vision med The Package er at starte et udstillingssted, hvor man som besøgende stille og roligt opbygger en dyb relation med stedet. Jeg er meget inspireret af ungdomsklubben som institution, hvor man som ung dalrer forbi efter skole, sætter sig ned i syrummet og snakker med de andre, mens man syr en julegave, fikser sin cykel i cykelværkstedet, eller hænger ud i diskobaren. Der hersker en helt særlig energi i en ungdomsklub, hvis eneste drivkraft er, at man som ung har lyst til at komme igen og igen for at indgå i et brætspil eller en snak i køkkenet.

Jeg bestræber mig på, at afholde mange workshops og andre typer arrangementer i hver udstillingsperiode. Tilbagevendende begivenheder undervejs i hver udstilling giver den besøgende mulighed for at se de samme kunstværker flere gange i varierende kontekster, hvilket ud fra min erfaring giver en dybere forståelse af den udstillede kunst. Idéen til at åbne The Package har ligget latent i mig i mange år, men det er først inden for det sidste halve år at det begyndte at tegne sig til at blive en seriøs ”kulturklub”.

JS: I forlængelse: Kan du fortælle lidt om udfordringerne ved at finde og åbne et kreativt space i København?

ILC: Jeg synes en udfordring især har været at finde den rette lokation med mange parametre at leve op til. Jeg ville gerne starte et uafhængigt udstillingssted, og så er det er mega dyrt at leje noget som helst i København, hvis man ikke regner med at få det store cashflow. Samtidig er mange Københavnere, sorry to say, rimelig dovne, så det kan ikke svare sig at åbne et super fedt sted i Rødovre – folk kommer slet og ret ikke derud, ikke hvis det regner på dagen.

JS: Lige nu udstiller I den svenske kunstner Jocke G. Arvidsson – og havde koncerter med elektro- / IDM-navne som M422, Lamburg Tony og Flæk Hans til jeres åbningsreception d.12-10-2018. Kan du fortælle lidt om valget af disse navne?

ILC: Jocke G. Arvidsson er en fantastisk maler som jeg mødte i forbindelse med 1.års udstillingen på Akademiet i januar 2018, og siden da har jeg godt kunne tænke mig at udstille hans ting. Jeg prioriterer højt, at der er meget musik i The Package, og at koncerterne er af markant kunstnerisk kvalitet, uanset genre. Personligt elsker jeg techno og eksperimenterende elektromusik, så det faldt mig meget naturligt at tilrettelægge et musikprogram med afsæt i udøvende elektro-/lo-fi/IDM-musikere. Alle genrer er dog velkomne, hvis blot der er noget seriøst på hjerte.

JS: Hvis man er kunstner, musiker, litterat, arrangører eller andet, og har lyst til at samarbejde med The Package, hvad skal man så gøre?

ILC: Hvis man har lyst til at samarbejde er man meget velkommen til at kontakte mig via telefon hvor jeg altid kan træffes på: 53 85 70 71 eller e-mail: thepackage.spacer@gmail.com.

Links:

The Package på Facebook
M422 på Bandcamp
Lamburg Tony på Soundcloud