Udgivet i

Interview @ Infinite Waves

Infinite Waves er et af Københavns renommerede kassette-labels – et foretagende, der navigerer roligt udenom mainstream-strømninger og i stedet satser på båndets eksklusivitet, små oplag, fantastisk cover-art og entusiasme for produktets helhed.

Jeg har sat online-stævne med Infinites primus motor, Brille Bjarke, så han kunne sætte ord på, hvad der får en person anno 2010’erne til at satse på et medie, de fleste mennesker mener hører 80’erne og 90’erne til.

Hvad er Infinite Waves og hvem står bag?

Infinite Waves er nok mest mig (Bjarke), men stadig i en lidt løs form af venner og bekendte. Det gør det bestemt  hyggeligere at være flere, når man skal sidde og duplikere bånd og folde covers.

Hvad får nogen i denne stream-dream af en tidsalder til at starte et kassette-label?

Grunden til at vi udgiver på bånd er helt klart kærlighed til både det fysiske medie, og hele albumformatet. Jeg synes, at det er superærgerligt, at der er så meget musik i dag der ikke bliver tænkt som et album. Og det er slet ikke fordi jeg ikke selv hører musik på Spotify, Soundcloud osv., men det tænder mig helt klart mest at hive en plade eller et bånd ned fra reolen.

Er du musiker, der har startet et label, eller en label-mand, som er begyndt at lave musik?

Jeg har spillet musik i mange år, dog mest i rock/grunge genren. Men jeg har da haft nogle små sideprojekter gennem tiden, bla. et instrumental støjrock-projekt er hed Pale Light. Og med Grøn fik jeg lyst til at prøve at udgive det, og her var det oplagt at gøre det på bånd.

Uendelige Bølger er et dramatisk, men på samme tid meditativt navn. Hvad skal man lægge i det?

Jeg tror altid jeg har været lidt fascineret af uendelighedstegnet, og det minder på en eller anden måde om det mekaniske i et kassettebånd med de 2 spoler, der kører rundt. De fleste kassettebånd er dog ikke så uendelige, men de bånd jeg bruger til at lave musikken i Grøn er loop bånd, og på den måde uendelige. Bølger, eller Waves, er nok bare lyden, eller lyd generelt.

Hvor politisk er beslutningen om at udgive bånd? 

Der er intet politisk i valget af bånd. Jeg valgte bånd fordi det er et billigt analogt medie, som let kunne sættes i produktion derhjemme. Samtidig passer mediet godt til de genrer der er udgivet på Infinite Waves, og det er jo et helt særligt publikum man når ud til. Det er jo ikke alle der har en båndoptager – jeg havde ikke haft båndoptager i mange år, indtil jeg købte en NAD for 3-4 år siden.

Hvor er Infinite på vej hen, og har du gode råd til musikere, der gerne vil udgive på bånd?

Vi skal forhåbentligt lave uendeligt mange bånd, og der er måske også en vinyl eller to på vej til efteråret. Lige nu er jeg selv på vej på tour med mit projekt Grøn, så sommeren bliver nok ikke så produktiv.
Men det betyder ikke, at vi ikke tager mod demoer eller lignede. Eller hjælper folk med at få duplikeret bånd. Folk må endelig skrive hvis de tænker, at vi kunne hjælpe dem på den ene eller anden måde.